SlovakNHL.sk

Wild poslali Erikssona Eka späť do Švédska

Mladý švédsky útočník Joel Eriksson Ek si vyskúšal NHL v drese tímu Minnesota Wild, ktorý ho vlani draftoval v prvom kole. V ďalších zápasoch už s ním však neráta, a tak ho vo štvrtok poslal do materského klubu.

Generálny manažér Chuck Fletcher oficiálne oznámil, že 19-ročný center sa vráti do tímu Färjestad BK z najvyššej švédskej súťaže (SHL). V minulom ročníku zaň odohral 41 zápasov so ziskom 15 bodov. S deviatimi gólmi bol najlepším mladíkom v lige.

Rodáka z Karlstadu draftovali Wild z celkovej 20. pozície a v júli 2015 s ním podpísali nováčikovskú zmluvu. Rozhodli sa však, že v tejto sezóne ešte platiť nezačne. Eriksson Ek nazbieral v prvých deviatich dueloch NHL päť bodov (2+3). V jedinom zápase za Iowu (AHL) skóroval.

Pri svojom debute v zámorskej profilige, 22. októbra proti New Jersey, dokázal streliť gól ako siedmy hráč klubovej histórie. O tri dni neskôr v zápase proti Bostonu vyrovnal rekord Wild s troma asistenciami i troma plusovými bodmi.

Wild poslali Erikssona Eka do rodnej krajiny najmä preto, aby tam hrával častejšie a rozvíjal svoj talent. Jeho priemerný „ice-time“ v NHL bol 10:07 na zápas. „Je to len ďalší krok na mojej ceste. Bude pre mňa dobré hrávať pravidelne a veľa. Pomôže mi to,“ povedal pre klubvový web.

Gól Erikssona Eka z prvej strely v NHL:

// Publikované: 18. 11. 2016
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
MIN 
-
 SEA

3:4

(1:0, 0:1, 2:3)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

20. 04. 2024 - Hlavný tréner tímu Minnesota Wild, John Hynes, bol v piatok vymenovaný za trénera reprezentácie Spojených štátov amerických, ktorá sa predstaví na blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji. V kariére už túto česť raz mal – v roku 2016 skončil so svojím výberom štvrtý.
07. 04. 2024 - Minnesota v sobotu povolala z Iowy z AHL talentovaného brankára Jespera Wallstedta. Michael Russo z The Athletic informoval, že zámerom je dať voľbe z prvého kola draftu 2021 ďalší štart v NHL počas päťzápasového výjazdu, ktorý štartuje v nedeľu v Chicagu a zahŕňa zastávky v Colorade, Vegas, San Jose a Los Angeles.
05. 04. 2024 - Brankár Minnesoty Marc-Andre Fleury sa pred štvrtkovým zápasom proti Coloradu stal terčom kanadského žartíka, ktorého autorom bol jeho bývalý spoluhráč Brandon Duhaime. Ten auto gólmana počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania Wild obalil do toaletného papiera:

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Wild Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra a Peter Ölvecký.

Reklama

O tíme v kocke

Minnesota Wild

Vznik: 1997
Aréna: Xcel Energy Center (kapacita: 18 064)
Adresa: Minnesota Wild, 317 Washington Street, St. Paul, MN 55102
Oficiálny web: www.wild.com
Farma(AHL): Houston Aeros
Najväčšie úspechy: finále konferencie (2003)
Vyradené čísla: 1 (fanúšikovia), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra, Peter Ölvecký