SlovakNHL.sk

Wild sa spoliehajú na všetky štyri útoky. Pomôže im to opäť k výhre?

Tím Minnesota Wild uspel po návrate domov, aby zdramatizoval sériu proti Winnipegu Jets. V utorok bude hrať opäť doma a bude mať šancu stav série po štyroch zápasoch vyrovnať. Verí, že k tomu pomôže sila mužstva rozložená do všetkých formácií.

„Divochom“ sa podarilo točiť štyri produktívne útoky v ceste za víťazstvom 6:2 v nedeľnom zápase, v ktorom znížili stav série na 1:2. Góly strelili hviezdne mená, ale aj členovia tretieho či štvrtého útoku. Na nich tím stavia aj pred ďalším zápolením.

„Keď vidíte, že sa darí hviezdnym hráčom, tak to znižuje tlak na vás. Oni ťahajú tento tím a úlohou našej formácie je poskytnúť mu sekundárnu či terciálnu produktivitu. A to sme aj urobili. Bol to komplexný výkon,“ poznamenal Marcus Foligno zo štvrtého útoku.

Nie je to však všetko len o vyrovnanosti útokov. Kvalita je rozložená aj v defenzíve, a tak i nováčik Nick Seeler sa mohol dostať k takej náročnej úlohe akou bolo brániť Patrika Laineho. A hráčovi so skúsenosťami z 25 duelov NHL sa to darilo. Hviezda Jets vyslala na bránu len jednu strelu.

„Seeler ma prekvapil, odkedy tu je,“ priznal tréner Bruce Boudreau. „Nikdy predtým nehral v NHL. Mával tu veľmi priemerné tréningové kempy. Tréner Iowy Derek lalonde s ním musel odviesť skvelú robotu, pretože vôbec nehrá ako niekto, kto predtým nehral v NHL a nepodľahol ani tlaku play-off. Prekvapil ma, ale v dobrom zmysle.“

Wild dúfajú, že štvrtý zápas z ich pohľadu bude podobný ako ten tretí. Sú si však vedomí toho, že Jets sa zlepšia a pridajú na obrátkach.

„Je dôležité v tomto období, aby každý prikladal ruku k dielu, či už gólmi alebo svojou prácou. Je skvelé, že všetky útoky strieľajú góly, ale nie vždy je to o góloch. Očakávame, že Winnipeg bude vo štvrtom zápase lepší, a tak aj my musíme byť omnoho lepší,“ dodal Zach Parise.

// Publikované: 17. 04. 2018
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
MIN 
-
 SEA

3:4

(1:0, 0:1, 2:3)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

07. 04. 2024 - Minnesota v sobotu povolala z Iowy z AHL talentovaného brankára Jespera Wallstedta. Michael Russo z The Athletic informoval, že zámerom je dať voľbe z prvého kola draftu 2021 ďalší štart v NHL počas päťzápasového výjazdu, ktorý štartuje v nedeľu v Chicagu a zahŕňa zastávky v Colorade, Vegas, San Jose a Los Angeles.
05. 04. 2024 - Brankár Minnesoty Marc-Andre Fleury sa pred štvrtkovým zápasom proti Coloradu stal terčom kanadského žartíka, ktorého autorom bol jeho bývalý spoluhráč Brandon Duhaime. Ten auto gólmana počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania Wild obalil do toaletného papiera:

23. 03. 2024 - Útočník Joel Eriksson Ek by sa mohol vrátiť do akcie v sobotnom zápase Minnesoty proti St. Louis po tom, čo vynechal štyri zápasy pre zranenie dolnej časti tela. V piatok trénoval, ale nie naplno – vynechal nácvik presiloviek. Tréner John Hynes povedal: „Ak Ek z nejakého dôvodu zajtra hrať nebude, očakával by som, že po tých štyroch dňoch voľna, to bude proti Sharks možnosťou.“ Obranca Jonas Brodin (dolná časť tela) hrať určite nebude.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Wild Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra a Peter Ölvecký.

Reklama

O tíme v kocke

Minnesota Wild

Vznik: 1997
Aréna: Xcel Energy Center (kapacita: 18 064)
Adresa: Minnesota Wild, 317 Washington Street, St. Paul, MN 55102
Oficiálny web: www.wild.com
Farma(AHL): Houston Aeros
Najväčšie úspechy: finále konferencie (2003)
Vyradené čísla: 1 (fanúšikovia), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra, Peter Ölvecký